Miguel de Cervantes en Barcelona

Des de petits hem sentit alguna vegada que Miguel de Cervantes Saavedra és el més famós escriptor en llengua castellana i un dels grans novel.listes universals. La seva conegudíssima obra, Don Quixot de la Manxa, ha estat llegida per infinitat de lectors en gairebé totes les llengües i està considerada com la millor novel de tots els temps.

Aquesta extraordinària fama prové de les aventures d’un cavaller del segle XVII que es creu cavaller errant del segle XII. Probablement Cervantes va començar a escriure la seva novel amb la intenció de criticar les novel.les de cavalleries, però els protagonistes es van convertir en éssers molt més humans i profunds, fins al punt que va escriure una obra genial amb uns personatges immortals.

Així com l’obra de Cervantes va assolir la glòria més alta, per contra, la seva vida no va ser molt afortunada. Va néixer a Alcalá de Henares (Madrid) el 1547 i va viure en plena Edat d’Or, entre els segles XVI i XVII, a cavall de dos grans moviments culturals: el Renaixement i el Barroc. Va conèixer Madrid, Valladolid, Itàlia, Alger-on va estar presoner cinc anys-, Andalusia, la Manxa i també Barcelona, de la qual diu en el Quixot:

“…y, así, me pasé de claro a Barcelona, archivo de la cortesía, albergue de los extranjeros, hospital de los pobres, patria de los valientes, venganza de los ofendidos y correspondencia grata de firmes amistades, y en sitio y en belleza, única…”

 Per veure més coses sobre la vida de Miguel de Cervantes mireu aquest video, que és una biografia en forma de vídeo sobre ell:

edu365.cat
Anuncis
%d bloggers like this: